День народження Астрід Лідґрен

      14 листопада весь світ святкує 115 років від дня народження Астрід Ліндгрен - шведської дитячої писменниці, творця відомих вже не одному поколінню  дітей та дорослих Пепі Довгої Панчохи та Карлсона на даху. 
      Цікавим видався день у наших учнів. Чотирикласники із задоволенням відвідали бібліотечні уроки, де наша Олена Анатоліївна традиційно проводить заняття з вивчення творчості видатної письменниці. А от п’ятикласників гостинно зустрічала директор в конференц-залі, де розповіла про цікаві історії з життя самої Астрід Ліндгрен, а також побачила, наскільки є обізнаними учні з творчістю письменниці.

      Учні  гімназії, що вивчають шведську мову, підготували багато різних проєктів, присвячених життю та творчості Астрід Ліндгрен. Так, у гості до учнів 5Г та 6Г класів завітали найвідоміші персонажі письменниці. Навчальну виставу для наймолодших учнів підготував 7Г клас.  Школярі розповіли біографію Астрід та виконали декілька її пісень мовою оргигіналу.
      Учні страших класів підготували дискусію на тему «Постать Астрід Ліндгрен у світовій літературі». 9, 10 та 11 класи дослідили, як письменниця та її персонажі вплинули на шведську культуру  й мову, а також розвиток дитячої літератури.