Фестиваль кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін

      Уже стало доброю традицією у лютому-березні проводити фестиваль суспільно-гуманітарних дисциплін. Цьогоріч він пройшов під гаслом "Усе моє, все зветься - Україна". Особливо зараз вивчення, популяризація рідної мови, історії, культури є надзвичайно важливою.  Розпочався фестиваль святкуванням Дня рідної мови. Гімназисти мали змогу поринути в багатющий світ краси української мови, прослухавши радіогазету "Народ і мова- вічні і єдині".
      Виставка в бібліотеці до 100-річчя початку "українізації"; інформативні виставки в навчальних  кабінетах "Спілкуймося, поширюймо, шануймо українську"; мобільна виставка "Вивчай новий український правопис" ознайомили учнів з історією становлення та багатством рідної мови. Мовні ігроленди, вікторини, "філологічні посиденьки", лінгвістичні дуелі і смаколики спонукали гімназистів 5-11 класів до творчості й пізнання, викликали бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими й кмітливими. Актуальною для випускників стала конференція "Особливості складання НМТ-2023 з української мови", проведена Пушкарьовою Т.Е. для учнів 11-х класів та вчителів української мови та літератури.                                                                                                 
      Проведення тижня історії - це не тільки розваги для здобувачів освіти, а й одна з форм виховання гімназистів, уміння орієнтуватися у величезному потоці інформації. Круглий стіл "Роль ЗМІ в демократичному суспільстві" (10-ті класи) , рубрика "Цей день в історії" (9-ті класи) - такі заходи дали можливість старшокласникам обговорити актуальні події в житті світової спільноти. 11-ті класи переглянули й обговорили сучасні фільми "Поводир","Кіборги","Крути". Учні 5-8 класів узяли участь у конкурсі знавців історії.                 
      Завершився фестиваль тижнем літератури. Радіогазета "Велична слава Кобзаря", книжкова виставка "Тарас Шевченко - син України", виставка-інсталяція "300 років Григорію Сковороді", конкурс гугл-дудлів "Барвистий світ Шевченкового слова", хмари слів "Філософія серця Г.Сковороди" та "Життєпис Т.Шевченка", поетичні читання, усні журнали, дегустація підліткових бестселерів - усе захоплювало, розвивало, викликало гордість і повагу до рідної мови й культури.
      Гімназисти 5-11 класів продемонстрували  свої таланти  декламаторів гумористичних  творів  у конкурсі  "Українські фрашки" (до 100-річчя від дня народження Павла Глазового), проте звучали й гуморески  сучасних  авторів,  "бо сміх - це дух, що не зламати, бо сміх - це воля до життя..."
      Цими заходами кафедра намагалася формувати громадянську позицію сучасної молоді,  гуртувати усіх нас  на шляху  до зміцнення  державності й ПЕРЕМОГИ!