Модель ООН: Сканді Юніор -2023

     Невже хтось може уявити гімназію без Моделі ООН? Звичайно, ні. 26 травня провели шкільну конференцію: «Модель ООН: Сканді Юніор-2023», учасниками якої стали наші найменші учні – 5 та 6 класів. Але вік не помешкав їм  розглядати серйозні питання, як від:  виявлення шляхів боротьби з домашнім насильством; розробка плану економічної відбудови України; примусове переселення цивільних осіб (або інших осіб, які перебувають під заступництвом Женевських конвенцій) під час воєнних дій.
      Наші делегати представляли різні країни та виголошували свої позиції, а на дебатах шукали розв'язання цих питань та склали резолюцію. І незважаючи на те, що резолюції Економічної та Соціальної Ради ООН не пройшли, атмосфера рольової гри була доброзичливою та діловою.
      Крім того, на спецконференцію до нас завітала представниця благодійного фонду «Схід-SOS» Юлія Кішенко, яка розповіла про волонтерство як рух та його важливість. І звичайно, незабутні кава-брейки, де можна поїсти смаколики та випити сік.
      Ця конференція вкотре доводить, що питання світового порядку цікавитиме всіх, як дорослих, так і дітей. А відчути себе частинкою суспільства є надзвичайно важливим та необхідним для кожної особистості.