Тиждень екології

      Ось і відбувся  наш традиційний тиждень екології в гімназії. В цьому році він пройшов під гаслом «Природа рідна – наша втіха, нехай не знає вона лиха». Привернули увагу школярів фотовиставки від учнівського самоврядування  «Вплив війни на природні комплекси України» та «Відроджена країна»; поробки з природничого матеріалу та вторинної сировини, яку підготували учні початкових класів.  На уроках української мови учні 7-9 класів писали диктант «Річка, якої немає», а на заняттях з фізики обговорювалися питання «зеленої» енергетики та впливу радіації на природу.

      Під час уроків математики здійснювалися екологічні розрахунки, а заняття англійської мови супроводжувалися екологічними вікторинами та створенням постерів «Захист диких тварин» та екоторбинок. Учні четвертих класів на уроках інформатики створювали програмовані проєкти «Очима океану», змагалися у вікторині «Екогра». На уроках географії відбулася презентація природоохоронних об’єктів України та світу, а для восьмикласників важливим став семінар «Екологія та здоров’я людини». На уроках мистецтва та охорони здоров’я шестикласники вчилися створювати екологічні акварелі, що стали прикрасою виставки екомалюнків.
      Особливої уваги заслуговують випускники, які ділилися результатами своїх екологічних проєктів з молодшими учнями.
      Ключовим заходом тижня став екологічний суд «Екологічні злочини війни», який підготували та провели учні та учениці 11-х класів.
      Протягом тижня також відбулося опитування та тестування школярів щодо визначення рівня екологічного мислення та розрахунки власного екологічного сліду.
      Захоплюючими стали й екскурсії до ботанічного саду ім. Гришка, музею Чорнобиля та музею медуз.
      Головним підсумком великої роботи учнівського та педагогічного колективу є розвиток екологічної компетентності та бережливого ставленння до природи.