«Модель ООН» в гімназії 136

      27 квітня цього року учні 6, 7, 8 та 10 класів взяли активну участь у Моделі ООН, яка відбулася у гімназії №136. Наші представники не лише були присутні на заході як учасники, але й виступили співорганізаторами, показавши високий рівень відповідальності та організаційних навичок. Представники Модельного руху Скандинавської гімназії очолили пресцентр, керували п'ятьма комітетами та виступали в ролі представників різних держав, присвятивши цілий день обговоренню та пошуку рішень щодо суспільно-важливих проблем. Теми дебатів охоплювали розв'язання палестино-ізраїльського конфлікту, нелегальну міграцію, запобігання воєнним злочинам та іншим формам насильства у зоні конфлікту, збереження культурної спадщини під час воєнних дій та протидію хакерським атакам у періоди політичної нестабільності.

      Завдяки інтенсивним дискусіям та представленню позицій країн, було розроблено п'ять успішних фінальних документів, кожен з яких був прийнятий на закритті Генеральної Асамблеї майже одноголосно.
      Цей день був неймовірним і відкрив для кожного з учасників щось нове, підкресливши, що молодь може вносити вагомий внесок у прийняття суспільно важливих рішень. Ми щиро дякуємо керівникам проєкту за їхню відмінну організацію цієї події та за цікавий досвід співробітництва.