День німецької єдності

      03 жовтня  німецький народ відзначає державне свято - День німецької Єдності (der Tag der deutschen Einheit), яке є одним із дев'яти загальнодержавних свят цієї країни, що відзначаються в усіх землях. Цей день для кожного німця має велике значення. З 1945 по 1990 рік країна була розділена на дві держави – ФРН (Федеративна Республіка Німеччина) і НДР (Німецька Демократична Республіка).

     Люди мріяли про воз'єднання цих земель, адже державний кордон розділяв не тільки країни, але й сім'ї, друзів, рідних. З великою радістю усі сприйняли  звістку про зруйнування Берлінської стіни, нарешті виповнилась мрія всього народу про єдину Німеччину. Країна була об’єднана і щасливо співала народні пісні.
     До святкування Дня Єдності Німеччини долучились й учні 5-7 класів Скандинавської гімназії:  вчителі німецької мови проводили тематичні уроки, де учні ознайомились із святкуванням Дня Єдності та поринули в історію країни, мову якої вивчають. Учні 5 класів виготовляли плакати та постери; 6 класи співпрацювали в командах, розгадуючи кросворди, складаючи пазли, виконуючи цікаві краєзнавчі завдання та, звісно, граючи. А от 7 класи готували цікаві презентації до національного свята Німеччини. День відбувся  насичено, інформативно та цікаво. Приклад Німеччини є актуальним та має велике значення для українського суспільства!