Octoberfest 

      Найбільший фестиваль Октоберфесту відбувається у столиці Баварії – Мюнхені. Він розпочинається наприкінці вересня і продовжується цілих два тижні. Фестиваль відкривається урочистим парадом, головні учасники якого - товариства і клуби, які підтримують традиції національних баварських костюмів, духові оркестри, а також вози з пивними бочками. Початком свята вважають дату 17 жовтня 1810 року, та в останні роки число відвідувачів Октоберфесту становить близько 5,6 - 6,5 мільйонів чоловік.

      Все більше і більше гостей приходять на Октоберфест у традиційному одязі.  Чоловіки одягають знамениті шкіряні шорти, жінки - дірндл. Октоберфест святкують не тільки дорослі, на фестивалі є багато розваг і для дітей. Для маленьких відвідувачів спеціально будуються каруселі, продається морозиво та інші солодощі. Діти катаються дитячою залізницею, їздять у візках, запряжених кіньми, для них влаштовуються спеціальні вистави.
      Октоберфест вважається найбільшим народним святом у світі. 

      Учні та вчителі німецької мови Скандинавської гімназії теж поринули в святкування Октоберфесту, дізнались про історію та традиції цього свята  та Німеччини вцілому. Традиційний одяг, їжа, напої та розваги - про це все тепер можуть розказути наші учні без зупину, завдяки презентаціям, вікторинам, пісням, квестам, що відбувались на уроках німецької мови. Все це проходило в чудовій атмосфері, з святковим настроєм та зацікавленністю учнів.