Скандинавські мови - це круто!

      На цьому тижні учні старших класів разом із вчителями скандинавських мов провели традиційні уроки для чотирокласників, адже наступного року вони почнуть вивчати ці унікальні мови. 4а вивчили перші слова данською мовою, розібрали та заспівали веселу пісню про мавпочок данською  і пограли в гру з восьмикласниками. Запальні емоції вирували весь урок.

      4б прослухали презентацію від 10-б класу про Норвегію - країну північного сяйва.
      Старшокласники розповіли багато цікавих фактів про цю історію країну, поділились знаннями про шість капелюхів мислення Едварда де Боно, а у четверокласників була можливість приміряти такі капелюхи та застосувати отримані знання.
      Учні 4-б класу підготували малюнки-асоціації з країною Норвегія: дивовижні фйорди, чудові водоспади, мужні вікінги, тролі, сир брюнуст, вафлі тощо.
      4в дізнались про милозвучність й особливість фінської мови від учнів 10в і 9в класів. Малеча долучилася до інтерактивної гри, поринула в цікавий світ країни Фінляндія, помандрувала її просторами, дізналась багато слів новою мовою, познайомилась із життям фінського Йоулупуккі 🎅
      4г дізнались про Швецію та її традиції від учнів 8г класу, а також познайомили дітей зі  шведською мовою, її традиціями та дізнались багато  цікавинок.

      Скандинавські країни - країни щасливих людей. І наша гімназія дарує унікальну можливість дітям  дізнатися секрети щастя ❤️