Тиждень освіти дорослих

      У дружній  Скандинавській родині традиційним став Тиждень освіти дорослих, під час якого відбуваються зустрічі, діалоги, презентації, рольові ігри, тренінгові заняття, дискусії,  майстер-класи, які проводять батьки. Такі заходи занурюють в розмаїтий світ професій, мотивують старанно вчитися. 
      Під час зустрічей учні початкової школи відкрили для себе безмежний світ професій, дізналися про  будову літаків, подивилися відео з кабіни пілота, відкрили секрети роботи на  телебаченні, усвідомили  необхідність охорони та відтворення  водних біоресурсів; у формі інтерактивної гри познайомилися із правами та обов'язками  дітей (2-А кл.), вчилися фінансовій грамотності, отримали в подарунок настільну гру "Великий  бізнес " та збірки  життєвих задач зі STEM-навчання, разом із «Зубастиком-рухомою щелепою» відпрацьовували навички правильного догляду за зубами, пограли в гру "Еко-квест. Світ у твоїх руках" (2-Б кл.). Юні гімназисти обговорили проблеми збереження навколишнього середовища під час заходу "Екологія розумного міста", відпрацьовували  навички сортування  сміття,  опановували роботу з чат-ботом (3-Д кл.), усвідомили важливість навичок комунікації та володіння англійською мовою (3-А кл.). Малі школярі дізналися про професію фандрейзера, намалювали «Дерево мрій», спробували себе в ролі перекладачів (1-Б кл)., переконалися у важливості професії програміста, пограли з комп’ютером в ігри «Вгадай число» та «Впіймай предмет, що падає» (1-Гкл.).
      Як стати успішним у сфері готельного бізнесу і подорожувати світом; як довго потрібно  вчитися, щоб стати лікарем;  які зусилля необхідно  докласти,  аби танцювати в найкращих спектаклях на сцені Національного академічного театру опери та балету  України - про це дізналися восьмикласники під час захопливих, атмосферних зустрічей зі своїми батьками. Особливі враження  та емоції викликали моделюючі ігри "Країни світу", "Прийом лікаря" та можливість постояти на пуантах (8-Б кл.). Як навчатись упродовж життя, підвищувати рівень володіння іноземними мовами обговорювали десятикласники під час профорієнтаційних зустрічей із батьками (10-В кл.).
      Яку б професію не обрали, треба  старанно вчитися, наполегливо йти до мрії - такий висновок  зробили гімназисти після зустрічей з фахівцями-професіоналами.
      Дякуємо нашим чудовим батькам за допомогу, розуміння і партнерство!