Цікаві заходи тижня

      А чи знали ви, що найдовше місто Європи знаходиться в Україні? У якому місті України знаходиться буддійський храм? Де у пустелі України співають піски? Відповіді на ці та багато інших питань учні 5-А класу отримали на уроці математики під час веб подорожі "Україна, яку ви могли не знати".

      Під час математичного квесту учні 7-в класу допомагали воїнам ЗСУ виконати бойове завдання. Гімназисти проявили наполегливісь, математичну кмітливість. Розшифрували позивний командира, знайшли карту та отримали нагороду від бійців.

      9 листопада відбувся математичний турнір під назвою «Математичний млин»,  у якому взяли участь учні 5-Б та 5-Д класів. Захід пройшов пізнавально та весело. Результат виявився неочікуваним але приємним: нічия, тобто перемогла дружба. Велика подяка помічницям у проведенні турніру Варениці Владі та Дем’яненко Діані , ученицям 6-Б класу.

      У рамках фестивалю серед учнів 6-х класів був проведений вебквест «Ми- козаки! Ми-гордість України». Діти здійснили віртуальну подорож містами нашої країни, дослідили особливості розвитку української культури, літератури та традицій місцевості. Захопилися різноманітними культурними цінностями наших предків та отримали безліч цікавих вражень від подорожі.

      Під час тижня математичних наук учні 6-Д та 6-Є класів провели цікаву та захопливу вікторину "Я будую екологічний будинок", на якій вгадували ребуси на тему будівництва. Розв'язували логічні задачі на розрахунки збереження енергетичних та природніх ресурсів, підтверджуючи важливість правила "Збережемо природу-врятуємо світ".

      Захопливою,  неймовірно цікавою та пізнавальною стала екскурсія учнів 6-Д та 6-Є класів до Музею науки  - першого в Україні інтерактивного музею. Діти  долучились до світу наукових досліджень, стали самі дослідниками, відкрили для себе багато нового і мали можливість користуватись виставковими предметами, експонатами, розгадувати головоломки, брати участь у дослідах та експериментах.

      Відбувся вернісаж ідей "Альтернативна енергетика в Україні", під час якого учениці 10-Б класу подорожували Україною разом з учнями 5-х класів. Учні 7-х класів провели конкурс  проєктів з фізики "Ми нашу Україну відбудуємо". Учні 8-х класів, провівши досліди, доводили, що фізика - наука експериментальна й дуже цікава.