Зустріч з омбудсменом Дмитром Лубінцем

      28-го лютого учні 6-11 класів представляли нашу «Модель ООН: Сканді» на зустрічі з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем. Під час цього довгоочікуваного візиту вони отримали відповіді на хвилюючі питання сьогодення, зокрема щодо захисту прав військовополонених, дітей та цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях; виділили для себе, яким чином молоде покоління може допомагати Україні наблизити перемогу вже сьогодні; обговорили перспективи кооперації з міжнародними організаціями; отримали незабутні поради від пана Лубінця, які надихнули розвиватися та дивитися виключно вперед; мали честь поговорити з Оленою Колобродовою, представницею Уповноваженого з соціальних та економічних прав, й директоркою департаменту моніторингу соціальних та економічних прав Світланою Глущенко.

      Окрім цього, наші учні побували на екскурсії поверхами Офісу Уповноваженого та детальніше дізналися про його роботу в умовах повномасштабного вторгнення, а також відвідали Департамент з захисту прав дітей, де директорка Департаменту моніторингу додержання прав дитини Алла Тарасюк та представниця Уповноваженого з прав дитини Ірина Суслова детально розповіли про процедуру роботи з дітьми, яких було повернуто на територію України після депортації до Російської Федерації.

      Цей день показав новому поколінню важливість активної громадської позиції, ще раз довів, що лише вони самі є творцями своєї долі й дав поштовх до розвитку. Недаремно Дмитро Лубінець сказав: «Все починається з молоді». Щиро дякуємо омбудсмену та його команді за теплий прийом та цікаву зустріч!